Viktminskning

Negativa calorie mat: har de existerar? Hur fungerar de? kan du verkligen äta själv är tunn?

Ett ämne som orsakar en hel del kontrovers är negativa Calorie mat. Om du tror de finns eller inte vi alla kan enas om att de livsmedel som ofta hamnar i denna kategori är ganska bra alternativ för att fylla dig utan risk för att göra dig fett - på denna punkt jag skulle vilja påpeka att detta inte är en biljett till frossa på vissa av förslagen nedan. ingenting ersätter en balanserad hälsosam kost.

För att vara verkligt negativa måste kalori ett livsmedel ha en termisk effekt på 100% eller mer, termisk effekt är ett mått på mängden kalorier som används i smälta kontra mängden kalorier maten ger faktiskt. Så skulle ett livsmedel som har en termisk effekt på 10% kosta kroppen en tiondel av de kalorier maten faktiskt ger, till exempel ett livsmedel med en termisk effekt på 10% skulle förse kroppen med 100 kalorier och skulle bränna 10 kalorier att smälta.

Selleri är förmodligen den mest kända av alla negativa kalorier livsmedel. En stjälk selleri innehåller endast ca 6 kalorier. Så för selleri vara negativa kalorier behöver det kroppen att bränna minst detta belopp. Selleri bränner i själva verket bara runt om halva en kalori smälta den. Så inte riktigt en kalori underskott sedan...

Och det finns ett gemensamt tema här hela livsmedels-listan. De tenderar att vara frukter och grönsaker som är låg i socker- och i vatten. Grapefrukt, citron och lime är ofta tippad som negativa kalorier. Alla som vill testa dessa ut är välkommen, kom bara ihåg utan tillsats av socker för att minska ansiktet Invertera syrlighet som du kommer att uthärda! Vänligen skicka alla bilder och videoklipp direkt till mig!

Sallad, broccoli och kål är några mer grönsaker felaktigt annonseras som negativa kalorier. I sina respektive order de innehåller 15, 34 och 25 kalorier per 100 gram och bränna ungefär 1,5, negativ 3.4 och 2,5 kalorier smälta dem - igen ingenting om detta. Du kan se ett mönster här; Detta beror på att de flesta kolhydrater har en termisk effekt på cirka 10%. I fall du undrar; fett har en termisk effekt av cirka 5% och protein ca 30%. Så här kan du se att det närmaste någon mat kommer att vara negativa kalorier, åtminstone utifrån den termiska effekten, är protein. Men även protein är inte som nära att vara negativa kalorier.

Så tyvärr finns inga bevis för att backa upp påståendet att det finns några negativa kalorier livsmedel där ute. Så ingen äta själv tunn jag är rädd (tillbaka till tränar - suck!). Så var försiktig vad människor och internet, kan berätta. Men låt inte det stoppa dig äta de mat som nämns ovan. Gröna grönsaker och låg socker frukter är fortfarande mycket näringsrik och bra för dig.

Men låt oss avsluta på ett positivt, finns det en frälsande nåd som experterna tenderar att hålla är negativa kalorier. Is kallt vatten är kanske den enda riktigt negativa kalori mat, eller i detta fall dricka. Anledningen till detta är vatten brist i kalorier (det skulle vara noll) och det organ som har att värma vattnet för att smälta den. Men gå inte hångel pint efter pint vatten ännu. Även om du dricker ett glas om dagen skulle det ta en stund att förlora ens en enda pund av vikt (det skulle vara om ett år - suckar igen!). Men det är inte för att säga att det inte hjälper. Få din 8-10 glas vatten rekommenderas om dagen fortfarande!