Viktminskning

Feta människor är '' dumma ''

Jag tycker det är oerhört tråkigt när en medlem av House of Lords offentligt påstår att människor som är feta ingen har att skylla än sig själva, och anropar sedan de som är feta "dum". Denna mening orsakade kamrater att jubla högt. Efter dessa kommentarer verkade hälsa Minister Earl Howe hålla med honom.

Det är tydligt att Lord Tebbit, och många kamrater, visar lite kärlek eller medkänsla för människor som kämpar med viktproblem. Det bör noteras att han, och många andra Tory peer-datorer, är de människor som får snabbmatskedjor att öppna på många gathörn, tvinga stängningen av befintliga café (som hade funnits i femtio till hundra år).

När Herren Tebbit var medlem av regeringen, var det känt (i Department of Health) som snabbmat var mycket billigt och ohälsosamma, och bidrog till fetma. Var denna information göras tillgänglig för allmänheten? Nej.

Det bör också noteras att regeringen misslyckats med att lösa problemet med ohälsosamma skolan middagar, som innehöll lågt näringsvärde och bidrog inte till skolan barns hälsa. Skolmåltider befanns vara mycket gödning och bidra till viktökning (på grund av den höga mängden fett, salt och socker som används). Förutom detta sålde samma regering skolan fotbollsplaner och kör spår, som minskas eller elimineras fysisk aktivitet för många skolbarn.

Dessa dagar, uppmuntras mycket lite idrott i skolan. Med ökningen av mobila enheter, och instant källor till underhållning (datorer, sociala medier, smartphones och video spel) leda ett stort antal barn en mycket stillasittande livsstil.

Dessa faktorer har bidragit till ökningen av fetma nivåer, men Lord Tebbit ignorerade dem alla och i stället skyllde överviktiga.

Så, var bör den faktiska skulden ligger (för fetmaepidemin)?

Jag skulle börja med regeringen. Jag skyller också utbildning styrelser, skolans läroplaner och skolorna själva. Föräldrar till överviktiga barn måste också ta vissa skulden, som de sviker sina barn med brist på utbildning och vägledning.

Politiker håller tal om vikten av utbildning, men de följa aldrig med när de väljs. Vi förespråkar en frisk och hälsosam livsstil för barn, så de bör få utbildning om farorna med socker och fett. De behöver veta vad som är skadligt för deras hälsa. Det bör finnas mer sport för små barn, och de bör uppmuntras att utöva (t.ex. promenader, löpning, simning, fotboll, tennis, rugby och så vidare).

Regeringen bör ta hand om denna hälsokris genom att utfärda varningar om snabbmatskedjor, istället för att böja till deras önskemål. De har blivit så stark att de nu påverkar regeringsbeslut. Regeringen bör ge vägledning till skolor, sjukhus, socialarbetare och föräldrar om fetma och farorna.

Föräldrar måste också föregå med gott exempel. Det är svårare för överviktiga föräldrar att hjälpa sina barn att hålla sig frisk, som barn kopiera och följa matvanorna hos föräldrar. Det är dags att föräldrar ut gränser på den tiden barn titta på TV, spela på datorn, använder iPads och iPhones. De behöver för att uppmuntra sina barn att spela sport och använda fritidsfaciliteterna tillgängliga för dem.

Nu är dags för en förändring, innan fetma kostar landet miljarder pund, och konkursade NHS. Fetma är ett globalt problem och det inte kommer att försvinna. Myndigheterna måste inse fakta och utfärda riktlinjer för att hjälpa människor med fetma. Överviktiga individer behöver hjälp för att öka deras hälsa och fitness vanor, men säkerligen behöver inte Norman Tebbit förolämpande anmärkningar.

Att övervinna fetma tar tid, men det kan göras när människor ändrar sina äta regim och leda en hälsosammare livsstil.