Viktminskning

När det kommer till viktminskning, är ändra ohälsosamma vanor en grundläggande princip

Lättare sagt än gjort!

De flesta "ohälsosamma" matvanor bor i ditt undermedvetna, och om du lämnar ditt undermedvetna kontroll över dessa vanor, de kommer att dyka upp igen om och om igen.

Detta är aldrig mer viktigt än när det gäller att framgångsrikt nå din önskade vikt och att kunna behålla den vikten därefter. Problemet är det allmänna tänkesättet för viktminskning är att gå på en "diet" som är i allmänhet en period av fattigdom, förvirring och känsla som alla nöjet har sugits ur ditt dagliga livsmedelskonsumtion. Det finns många skäl varför metoden kost har misslyckas under mycket lång tid, ett av dessa skäl är det inte upp någon "ohälsosamma" matvanor du kan ha lämnat in i ditt minnesbanker bara bidar sin tid tills du bestämmer dig vare sig du har fått nog av kost slaget och ge upp eller du lyckas nå dina mål. Det är på denna punkt, din van lärt beteende dyka upp igen gradvis som din mindset återvänder till "normal" äta.

Vanor är en viktig del av vårt dagliga uppehälle, utan dem vi skulle kämpa för att komma ihåg allt vi behöver, det är därför vi bilda dem, för att minska den tid vi har att tänka på saker vi gör på ett mycket regelbundet, befriande upp vårt sinne utrymme för alla resten av livets viktiga detaljer och information.

Problemet med vår ohälsosamma matvanor är att ganska ofta de kan vara en stor del av anledningen till varför vi avslutar upp att vara en vikt som vi är missnöjda med, och så när vanor tillbaka, de ta den ursprungliga viktökning med dem, gör oss känns som det är omöjligt att upprätthålla denna vikt vi så önskar.

Det är därför det är nu allmänt rekommenderas att göra livsstilsförändringar i stället för att överväga bantning som dina alternativ för viktminskning. Detta är ofta lättare sagt än gjort dock de irriterande vanor är vanligtvis väl invanda från år av upprepning, så vad är svaret?

I min personliga planer rekommenderar jag en 6 steg att ta itu med ohälsosamma matvanor

Det första steget är att identifiera de vanor som du skulle vilja ändra, ta dig tid med detta och göra en lista över något du tror du regelbundet som kunde bidra till vikt vinna. Detta kan vara saker som att småäta på ohälsosamma livsmedel, äta för snabbt, mindless äta, tristess äta, stress äta, äta portioner som är för stor etc. (även om du äter en någorlunda hälsosam kost, om dina portioner är för stora det kunde fortfarande få dig att gå upp i vikt)

När du har slutfört din lista, titta igenom det noga och välj kommer att en vana som du känner göra stor skillnad om du skulle kunna ändra det, den som du gör ofta kanske eller den som verkar mest "ohälsosamma".

Välj ett sätt som du kan ändra detta beteende till något mer gynnsamt. Så till exempel om den vana som du har valt småätande dagligen på ohälsosamma livsmedel på jobbet, kanske du kan ändra detta beteende genom att förbereda din veckor utbudet av nyttiga snacks som du verkligen njuta, på en lämplig tid så du behöver inte tänka på vad man ska äta eller om du har det i skåp eller inte när du rusar ut genom dörren på morgonen, du är redo att ta tag och gå varje dag.

Ställa in telefonen/klocka alarm för att påminna om att du behöver göra denna extra förberedelse tills det blir din nya naturliga vanliga beteende som du göra nästan utan att tänka.

Granska dina framsteg med denna vana ersättning, om det inte fungerar så är något om den förändring du har gjort behov justera för att göra det mer bekvämt för dig, eller roligare, kanske de hälsosamma livsmedel som du väljer inte roligt nog, att du missar din ohälsosamma mellanmål? Göra din justering och återställa alla nödvändiga larm eller planering/beredning.

Upprepa steg 5 tills du inser att du gör denna nya val nästan utan att tänka, då är det dags att välja vana nummer 2.

Försök inte att ändra mer än en vana i taget, forskning visar att vi har en 80% framgång när vi försöker att ändra en vana, men detta sjunker till 0% när vi försöker ändra två eller fler på en gång.

När din nya vana är ganska väl rotat och du sällan ens tänka på vad du brukade göra, då är det dags att se över din vana lista och välja en annan.

Ändra ditt sinne, ändra din kropp

Personlig vikt förlust planer kan bidra till att säkerställa långsiktigt framgångsrik viktminskning som du hitta bekvämt, lätt att följa och jag vågar säga det, roligt ännu. Tillsammans med alla de senaste mat och näring, kost och fitness information planerna omfatta ändra vanor, beteendemönster och det sätt du tycker om mat i förhållande till äta hälsosamt, må bra och kunna gå ner i vikt på ett sätt passar som dig och din livsstil.