Viktminskning

4 stora superfoods för viktminskning!

Du måste ha hört av de så kallade "superfoods" för viktminskning nu. Näringsmässigt packade ingredienser (normalt färsk frukt och grönsaker) som kan öka näringsintaget för kroppen, och föra med sig en hel mängd hälsofördelar, varav en bara så råkar vara viktminskning.

Är du nyfiken? Vi slår vad om att du är! Ta en titt på några av denna information som vi har grävt fram...

1 - svarta bönor

Dessa underskattade bönor innehåller en häpnadsväckande mängd protein. nästan lika mycket som 15 gram per kopp. Det finns inga dåliga grejer antingen - ingen mättat fett till exempel vilket gör det till ett perfekt substitut för kött i mat som chili con carne, och andra färs-köttbaserade rätter. Dessutom är den en koppen innehåller endast ca 200 kalorier - mindre än vad samma mängd kött skulle förmodligen ha.

Bara lägga bönor till din kost kommer inte hjälpa dig gå ner i vikt. Tricket är att ersätta en av de "dåliga" livsmedel för den svarta bönor i ett försök att hjälpa du äter färre kalorier samt öka mängden järn och antioxidanter vilket innebär inte bara dessa bönor hjälper dig att gå ner i vikt, men du kommer också slåss tillbaka mot riskerna med vissa villkor som hjärtsjukdomar och vissa typer av cancer.

2 - havre

En annan av de stora superfood för viktminskning, Havre är perfekt för någon som mår lite trög och detta kan bero på att de håller på för mycket avfall produkt i deras tarmarna. Visste du att du kan transportera upp till tio pounds värt faktiska skräp i kroppen, och genom att äta mer fiber, ger du ditt matsmältningssystem en liten hjälpande hand, vilket ger dig möjlighet att gå ner i vikt än bara motion och ändringar till din diet ensam. Vad är det för att göra alla dessa förändringar om du inte kommer att bli av med överflödigt avfallet först? Du behöver inte ta till drastiska åtgärder som colonic bevattning, Det finns livsmedel (särskilt de som är hög i fiber) som kommer att hjälpa saker längs ganska fint.

Havre är det perfekta sättet att börja dagen eftersom inte bara kommer de att hjälpa din matsmältningssystemet, de innehåller en hälsosam stärkelse kallas resistent stärkelse som hjälper till att bränna bort fettet innehåll men fortkörning upp ämnesomsättningen. Det finns en anledning människor har ätit havre i år!

3 - avokado

Många människor drar sig för saker som avokado på grund av den höga fetthalten men det du behöver veta om denna ödmjuka superfood är att den innehåller massor av nyttiga fetter; inte de ohälsosamma saker. Enkelomättade fetter, t ex har visats i studier att faktiskt dämpa hungerkänslor, och det finns massor av proteiner och fibrer i där också så du döda en massa flugor i en smäll.

Plus det är super lätt att döda en bit avokado i en smoothie och även om inte du är så förtjust i smaken, du kommer inte veta det är där.

4 - lax

Förutom att vara helt utsökt, är lax en av de största superfoods för viktminskning som du kan få tag på. Magert är protein som lax erbjuder dig det kinda som gör du full när du äter det, och hålla dig känslan att hela känslan för längre. Detta innebär att du är mindre benägna att mellanmål hela dagen eftersom du upplever inte de hungerkänslor, plus en nyligen genomförd studie visade att dieters som åt mer lax hade snabbare och större viktminskning.

Det finns en hel del superfoods för viktminskning; mer så än många människor från början tror. Blåbär är bra för deras anti-åldrande egenskaper samt är mycket låg i kalorier, och broccoli (både kokta och råa) är perfekt för kvaliteterna som cancer-busting plus låga i kalorier och hög halt av kostfibrer. Det finns också brunt ris, päron och även vin... med måtta, naturligtvis!

Är det på tiden att du omvärderas din kost? Tänk på det - alla träningen i världen inte kommer att göra att mycket av en skillnad om du fortfarande intag av mer kalorier än du bränna bort!