Viktminskning

Hur man handskas med semester mat langare och mat poliser

Från Hanukkah gelt till peppermint bark till renar cookies. Du kan inte slänga en Tomtemössa tre fot utan att det landar i ett berg av söta, söta behandlar denna tid på året.

Semestern också ta ut två tecken extremt utmanande för dieters försöker hålla kursen genom den svåraste tiden på året. Så lugna familjen sammankomster och firmafester ge jag råd om hur man handskas med den ständigt närvarande "mat polisen" och "Mat langare."

Man kan säga när förra är inom hörhåll eftersom du kommer att höra: "Är det på din kost?" eller "Bör du äta det?" Tyvärr, oavsett hur noggrant formulerad och kärleksfullt levereras, det alltid framstår som (levereras i tonen i en skolgård hån), "Neener-neener-neener! Jag fångade du fusk!" Först tips: åsidosätta den första reaktionen att dela vad du äter ganska kraftfullt av knuffande det i hans ansikte. Den sorgliga sanningen är att inte kommer att göra situationen bättre; värre ändå, kan din nästa måltid serveras genom barer.

På den andra ytterligheten försöker "Mat Pusher," som sjunger en olika carol, saker du med allehanda läckerheter. En känner igen henne av skuld-inducerande uttryck, "Jag gjorde det bara för dig" eller "en tugga skadar inte."

Även om dessa personlighetstyper visas motsatser - är ett försök att hålla dig från vad du vill och andra tvingar på dig vad du inte - de faktiskt relaterade. Varje persons försöker verkligen hjälpa dig att vara lyckligare. "cop" gör detta genom att försöka hålla dig på det raka och smalt, medan den andra ger "tillstånd" för att koppla av och skära loss.

När vi förstår att motivation, vi kan hantera dem - utan våld - genom att utnyttja "3 Rs."

Steg 1: Identifiera avsikten med personen, inte instruktionen.

Det finns ett gammalt ordspråk, "vägen till helvetet är stenlagd med goda avsikter." Förutsatt att den person som erbjuder den oönskade värvning är någon med vilka du kan oftast få längs, är jobb en att sakta ner din reaktion tillräckligt länge för att förstå att han eller hon vill bara se till att du lyckas på din kost (från beskåda av "cop"), eller att du har en bra tid (från beskåda av den "pusher".)

Om vi fokuserar på dessa avsikter, i stället för ord eller handlingar, är vi hälften vägen där. Därför skulle vi nu kunna svara med något som "Tack för förslaget" (till "Cop"), eller "Det är väldigt snällt av dig att göra detta för mig" (för "pusher"). Detta varnar dem att du uppskattar deras hjälpsamhet.

Steg 2: Återspegla hur du känner.

Därefter måste vi - försiktigt - skolan dem så de förstår hur du känner om vad åtgärden så att de inte göra det igen. Till exempel: (cop) "Men när du tittar på över mig, jag får defensiv," eller (pusher) "Jag är stolt över min viktnedgång. När du erbjuder mig dessa cookies, är jag rädd jag ska gå ur spår och jag vill inte att det ska ske." Vi klandrar inte; Vi säger bara våra känslor.

Steg 3: Omdirigera beteendet.

Slutligen, eftersom de försöker hjälpa, låt oss ge dem en konstruktiv uppdrag. Vi gör detta genom att styra dem; uppfyller sina goda avsikter. Igen, en illustration kan vara, (cop) "vad skulle verkligen hjälpa mig är om du skulle gå en promenad med mig senare." Till den "pusher" kan vi förklara, "om du kan skära upp lite frukt för mig nästa gång, det skulle vara en upplevelse som jag vill."

För att hålla framgångsrika den här julen, utan att vara en eremit, utnyttja de "tre Rs:" Känn igen. Spegla. Omdirigera. Det brukar alltid fungera. Men när den gör det är mödan värt mindre det tar. Plus, det minskar familj och arbetsplatsen drama, och det är en stor gåva alla till sin egen.