Viktminskning

Fakta om body-wraps

Kroppsinpackningar, även känd som mager wraps blir en populär trend för beautifying huden och toning kroppen. Många personer besöker spa-anläggningar i ett försök att prova den nya trenden för att få vissa resultat. Om du funderar på processen, ta en titt på några fakta att bekanta dig med denna kroppskonturering teknik.

En kort historik

När den först infördes många år sedan, body-wraps kallades växtbaserade wraps och valet av material var linne. Det var ett terapeutiskt sätt att lindra värk i led- och muskelbesvär. Man trodde också att hjälpa till i avgiftning, bli av med fett, toning, och föra näring till huden. Idag, är de en av de många tekniker som används av spa och skönhet faciliteter i försköning och avkoppling.

Vad händer under en kroppsinpackning

Processen omfattar tätt kring kroppen med ett speciellt elastiskt eller plast material som är indränkt i produkter som innehåller den spa-anläggningen i tekniken. Några av produkterna som kan innehålla en kombination av lera, särskilda oljor och andra örter. Vanligtvis en de startar från halsen och sveper ner till midjan, inklusive armar och ben samt. De tillämpas tätt, men inte i ett försök att tygla andning. Wrap är avsett att framkalla svettningar, dra ut kemikalier redan i huden och lägger till fukt från naturresurser. En session vanligtvis varar i minst 20 minuter. När du är klar, kan du förvänta dig att lämna spa med naturligt fuktig hud, och möjligen vissa bantning och hud toning.

Varnande Tips

Denna populära behandling kan ibland ha negativa effekter, lika mycket som det kan ha positiva effekter. Individer som har hudproblem eller vissa hudsjukdomar bör ta särskild försiktighet eftersom de kan irritera huden. De inbegriper särskilda dofter, oljor och andra produkter som kan orsaka mer problem för människor som lider med känslig hud. Innan du börjar dessa, är det mycket viktigt för individer med huden komplikationer eller med någon oro för huden att kontakta spa att fråga om de produkter som ska användas med sveper.

Också, om du är för närvarande på någon form av föreskrivna mediciner, bör du kontakta din läkare för att be om några produkter kunde blanda med medicinering och orsaka några problem. Tänk på att de produkter som används i body-wraps absorberas av huden och kan interagera med alla slags mediciner som tas.

Slutligen, Tänk på din egen bekvämlighet. Denna behandling innebär oftast att vara insvept som en mumie och det kan vara en obehaglig upplevelse för första timers. Tekniken medför också ökad svettning, så du vill se till att du är släckt innan du börjar.

Kroppsinpackningar kan vara en vitaliserande upplevelse. Bara se upp för alla varningar att överväga innan du tar del i tekniken och njut!