Viktminskning

Hur man gå ner i vikt naturligt - återställa kroppens balans

Mer än 50% amerikanerna är överviktiga. Varje år människor i USA ensam spendera miljarder dollar på viktminskning piller, dietprogram och hälsotillskott. Ändå är fetmaepidemin ökar som aldrig förr. De flesta människor sätter sig igenom så många svårigheter när det är möjligt att gå ner i vikt naturligt utan att behöva lida i onödan. Du kan gå ner i vikt och få smal utan att hoppa över måltider, ta vikt förlust piller eller några dyra kosttillskott.

När det gäller naturlig viktminskning, är en av de viktigaste sakerna du bör fokusera på hälsosam, balanserad äta. Tänk på din kropp som ditt hem. Om du har en välorganiserad kök, ventilerade rum där frisk luft och solljus kan ange lätt, och allt annat sker friktionsfritt i huset, kommer du känna en känsla av frid och harmoni. Du kommer att kunna njuta av din vistelse i huset, att kunna bjuda in gäster och njuta av läckra måltider med dem. Detsamma är fallet med kroppen.

När alla viktiga organ och system i människokroppen fungerar och är i balans, kommer att vi mår bra och glad. Våra tarmsystem fungerar korrekt, våra binjurar kommer att kunna skydda oss och våra kroppar kommer att avgifta sig effektivt och automatiskt. Med systemisk obalans som binjure dysfunktion eller hormonell obalans i kroppen kan leda till viktproblem. Om du har möjlighet att återställa kroppen till dess naturliga tillstånd av balans kan du lätt tappar den överskjutande vikten du hade vunnit.

De flesta av oss är helt fokuserade på hur många kalorier vi tar i och hur många vi bränna. Vi försöker att minska viktminskning till en enkel matematisk formel där du måste bränna mer kalorier än du tar i. Men verkligheten inte är så enkelt. Ovanstående tankesättet förutsätter att 1,000 kalorier av skräpmat är lika med 1000 kalorier av hälsosam och näringsrik mat, vilket inte är fallet. Vi sänder drastiskt olika meddelanden till våra kroppar när vi konsumera hälsosam mat jämfört med samma mängd av skräpmat. Skräpmat kommer inte bara att läsa era kroppar med kalorier, det kan också störa dess naturliga balans.

Antag att en person konsumerar 1.200 kalorier förbrukar en dag som mestadels består av skräp, ohälsosamma mat medan en annan person samma mängd kalorier per dag men i form av hälsosam, balanserad, näringsrik mat. Också tänka sig att båda människor gör nästan en lika stor mängd övningar dagligen. Vem tror du kommer att få bättre hälsa och mindre viktproblem bland två? Så ni ser, bränner viktminskning inte bara om mer kalorier än du sätta i. Det handlar också om hälsosam, balanserad äta så att du kan undvika systemiska obalanser i kroppen vilket kan leda till vikt. Gör det en livslång vana att äta hälsosam, balanserad kost om du vill njuta av smalare midja och vältränad kropp.