Viktminskning

Vinner du vikt verkligen snabbt?

Jag var i gymmet med en klient som gör några knäböj andra morgonen. Han berättade hur han mådde lite "uppsvälld och vinglig" runt magen området och hade satt på halva en sten i några dagar.

Han lyfte upp sin skjorta att bevisa det, och han såg mig, att hålla vatten. Nu är denna chap ganska smal, så jag visste att en diet är inte vad han behövde. Men som sagt han höll vatten - BIG TIME - han var som en gravid kvinna.

Han visste varför, han hade varit en stygg pojke med sin äter han bara ville att jag skulle hjälpa honom att få bort det så snabbt som det hade kommit på. Jag ska försöka förklara en komplicerad process i klartext engelska för dig att försöka förstå hur din kropp fungerar, och en av anledningarna till varför kolhydrater påverkar din vikt så mycket.

Nu kan vi hålla vatten för ett antal skäl men de huvudsakliga tre är:

1. för många kolhydrater/socker

2. inte tillräckligt med vatten

3. för mycket salt

De flesta människor vet inte detta men för varje gram kolhydrater eller socker du äter du måste ha 4 gram vatten för att bearbeta den. Biokemi är min minst favorit ämne men jag har lärt mig tillräckligt för att veta att varje en molekyl av kolhydrater har fyra vattenmolekyler fäst vid den.

Så om du äter, 100g ris, behöver du 400g vatten att "göra sin grej" i din kropp. 500g (100g ris + 400g vatten) motsvarar cirka 1lb av vikt. Det är inte fett (ännu) men det är vikten på vågen och inches på din kropp.

Det är därför vissa människor som äter carb tung diet gå upp i vikt så snabbt. Vi behövs för att bli av med vätskeretention som han hade och få honom tillbaka på rätt spår.

Detta är vad vi gjorde:

1. drack mer vatten, över 2 liter om dagen för den här killen.

2. minskad kolhydrater/socker intag, som i detta fall var alkohol, bröd och choklad.

3. Klipp ut bearbetade livsmedel, eftersom det är högt i alla dåliga salter som gör att du hålla vatten som en svamp.

Så om du hittar du har lagt på en hel del vikt snabbt (som under jullovet eller en binge) Detta är vad du behöver göra för att bli av med överflödigt vatten du håller.

Den vikt som du har lagt på blir inte fett det är kolhydrater och vatten som gör du svälla upp som en ballong. Om du är släckt, i allmänhet, detta händer inte på ett uttalat sätt, du behålla mindre vatten.

Din kropp håller på vatten när det inte finns så mycket av det med, det är en fysiologisk reaktion, det är en skyddande sak kroppen gör för att leta efter dig.

I framtiden, bland annat kunde den här killen dricka mer vatten och försöka stanna hydratiserade medan han har sin hetsätning och det skulle inte påverka honom så mycket. Så om du känner att den här killen gjorde sedan du nu vet vad man ska göra för att få dig på rätt spår.