Viktminskning

Hur fungerar smartlipo?

Smartlipo är faktiskt avancerad form av Fettsugning, men den använder laserteknik som gör det enkelt att ta bort fett. Smartlipo är den minimal invasiv tekniken för tillvägagångssättet av Fettsugning, som är speciellt utformad för att bryta ner fett vävnader och ger mjukare och fastare hud. Under förfarandet för smartlipo används extremt liten kanyl - en tunn ihålig slang - som i andra metoder för fettsugning. Tunn slang in i huden som når fet men trots bryta fett manuellt, laserteknik används till vätskeform eller smälter fettdepåer. Detta görs genom att leverera en laserstråle Fettlagret. Smartlipo använder tre olika laserstrålar varierar i våglängderna. Dessa anges nedan.

• Den första är av 1064 nm. Detta absorberas av blodkärlen och orsakar koagulering av blodkärl som leder till mindre blåmärken och blödningar.

• Den andra är 1320 nm, som absorberas av vattenmolekyler i fettcellerna och det fungerar genom att värma fettvävnader. Det stimulerar även produktionen av kollagen som stramar åt huden.

• Den tredje en är 1440 nm, som absorberas av fettvävnader. Det fungerar genom att orsaka foto termiska effekt som bryter ner fett cellerna termiskt och mekaniskt.

Efter fettceller är flytande eller smält, är de dräneras bort genom dräneringssystem i kroppen. Laserstrålen lämnas också till hudlagren och det stimulerar produktionen av kollagen och elastin.

Dessa båda ämnen finns naturligt i huden och spelar en viktig roll i att hålla huden elastisk och smidig. Det är därför deras stimulering hjälper till åtstramningen av huden. Förfarandet är minimalt invasiva och orsakar inte någon svår obehag eller smärta. Förfarandet för smartlipo utförs under lokalbedövning bara.

Smartlipo kan utföras på olika områden av det organ som har överskott av fett inklusive såväl små som stora områden. De vanligaste områden som behandlas av detta förfarande är buken, överarmar, bröst, rygg, höfter, lår, knän och även ansiktet och halsen. Förfarandet kan göra både den milda eller mer radikala contouring kroppsdelar.

Förfarandet för smartlipo är mycket fördelaktigt och ger mycket framgångsrika resultat för att avlägsna överflödigt fett; några av dess fördelar ges nedan.

• Det är minimalt invasiva och det inte orsakar svår smärta eller obehag som i traditionell fettsugning.

• Det uppmuntrar vävnad returgående fas genom koagulering av mjuka vävnader.

• Det orsakar färre trauman och healing är snabbare jämfört med traditionell fettsugning.

• Det ger konsekvent resultat för patienten.

• Det ger snabba resultat jämfört med traditionell fettsugning.