Viktminskning

Varför bröd gör dig fet

Frågan om varför bröd gör dig fett är relevanta; efter alla gemensamma meddelande från läkare för en lång tid nu har fokuserat på att främja konsumtionen av låg fetthalt, hög kolhydrater livsmedel, korn speciellt.

Meddelandet av vete, majs och olika andra korn som hälsosam mat som är optimal för att bekämpa övervikt har kommit att dominera de flesta vikt förlust planer, en udda mönster med tanke på att även om vete produktion och konsumtion har tredubblats under de senaste decennierna, av fetma har bara fortsatt att stiga, detta väcker flera frågor om relationen mellan viktökning och gemensamma elementet bröd kallas vete.

VARFÖR BRÖD GÖR DIG TJOCK

Innan du gör några antaganden om rollen av bröd i ökande fetma nivåer, måste man först ställa frågan: bröd gör dig fet?

Trots gemensamma antaganden, är svaret ett rungande nej. Faktiskt skulle det vara korrekt att påstå att de flesta livsmedel har liten direkt inverkan på sin vikt. Förstå hur viktökning sker är avgörande för att förstå förhållandet mellan bröd och viktökning.

HUR VIKT ÄR FÅTT

Enkelt uttryckt, inträffar viktökning när en förbrukar mer kalorier än kroppen behöver producera energi. Följaktligen lagras eventuella överskott kalorier som fett, detta så småningom leder till en successiv ökning i vikt. För att få ett kilo i vikt, kommer att du kräva en 3000 kalori överskott. med tanke på det faktum att den genomsnittliga skiva vitt bröd är hem för mer än 75 kalorier, måste du konsumera en massa vitt bröd för dina handlingar leda till snabb viktökning.

HUR BRÖD GÖR DU UPP I VIKT

Frågan om varför bröd gör du fett kommer till vete förmåga att åstadkomma en stegring i insulin. Konsumera fetter kommer att göra lite mer än fyller upp dig, och det verkligen kommer inte göra dig fett.

Snarare är det insulin som är ansvarig för svullnad kroppens fett fettceller, vilket resulterar i deposition av ännu mer fett och därmed åstadkomma viktökning. Avsaknaden av en stegring i insulin skulle göra att få vikt en mycket svår process.

Det är viktigt att komma ihåg att spannmål som vete är också rika på kolhydrater och kroppen inte hantera kolhydrater på ett lämpligt sätt. kroppen kommer att normalt använda fett som bränsle, men det är kolhydrater som kommer att förhindra användning av fetter som energikällor. i praktiken hämmar kroppens oförmåga att bränna fett.

Vårdpersonal har också varit känt att varna överviktiga patienter om kroppens förmåga att omvandla kolhydrater till glukos; konsumerar kolhydrater rika livsmedel som vitt bröd kommer att öka mängden glukos genereras, eventuellt nog för att påverka blodsockret och därmed öka kroppens produktion av insulin.

Viktigare, är åtminstone när det gäller sin vikt, det faktum att kroppen lagrar sin överflödig glukos i fettvävnaden som fett, vilket resulterar i en markant ökning i vikt runt midjan och höfterna, och när dessa regioner når sin topp, överallt annars.

Mycket mekanismerna ursprungligen konstruerad för att skydda kroppen mänskligheten har förvandlats till fett genererar processer på grund av ohälsosam konsumtionen av spannmål som vete genom bröd i alla dess olika former. Det är genom dessa processer - konsumtion av överskott kalorier och kolhydrater, produktion av överflödig glukos som i sin tur tvingar kroppen att reagera med en stegring i insulin, även medan överskott glukos lagras som fett - att brödet kan bli en farlig mat objekt.

Frågan om varför bröd gör dig fett är inte alltid rättvist ändå; efter alla de flesta motståndare bröd ofta hänvisar till vitt bröd och dess olika raffinerade produkter. Och som även tar inte hänsyn till ohälsosamma portionr av bröd som konsumeras av de flesta och det faktum att objektet är synligt under de flesta måltider under dagen

Frågan om varför bröd gör dig fett tar inte in i konto fullkornsbröd, som är inte bara gratis av raffinerade kolhydrater men rik på fibrer, protein och naturligt förekommande vitaminer. Det är möjligt att njuta av konsumtionen av bröd utan att riskera viktökning genom att välja nyttigare bröd produkter såsom fullkorn märken.

SE fler artiklar om hälsosamt fett förlust.