Viktminskning

Hur man bränner fett för en halv dag med 5 minuter av motion

I själva verket, om du har följt forskningen i fitness gemenskapen under de senaste tio till femton åren, kommer du redan vara bekant med den metod som vi ska diskutera i dag. Det är redan används av fitnessentusiaster i många gym runt om i världen idag.

Idag talar vi om intervallträning, naturligtvis.

Intervall används av många idrottare på grund av dess förmåga för att bevara ren muskelmassa samtidigt öka fettförbränning på samma gång, i stället för aerob cardio som har negativa effekter på muskel medan du bränner mindre kroppsfett som övergripande.

Den huvudsakliga säljande punkten bakom HIIT, men kommer i form av sin enkelhet. Till skillnad från mer komplexa TRÄNINGSPRINCIPER handlar HIIT om kort avsnitt av högsta stödnivå arbete följt av kort återhämtningsperioder. Det var allt. Ingen komplex timing eller över förklaras rep metoder. Bara få arbeta.

Men hur tar man, den genomsnittliga gym goer, belöningar från en träningsmetod som ritades ursprungligen för elitidrottare?

I så lite som fem minuter kan du bygga en metabolisk avgift i kroppen som sätter du på fettförbränning överväxel för upp till tolv timmar efter din utbildningstid. För många är att låter för bra för att vara sant, men det är vetenskapligt bevisat, med år av relevanta studier bedrivs i fältet.

Naturligtvis beror resultaten på arbetsinsatsen att sessionen. En bra HIIT träning är kort, ja, men aldrig lätt. Tricket är att utnyttja din korta perioder med maximal intensitet arbete så mycket som möjligt, då tillåter dig att återhämta sig innan du utför ytterligare en period på max intensitet.

Med dessa metoder, blir en fem minuters session ett krig.

I själva verket visar studier att intervallträning för så lite som tio minuter är ännu effektivare än utför regelbunden aerob arbete för en timme!

Tänk på HIIT som hjärt-versionen av en vikt träning - du gör en uppsättning, du återvinna, och upprepa. Så även om du inte har tillgång till ett löpband eller cykel, kan du fortfarande utföra intervallträning. Kropp vikt övningar är ett bra substitut.

Rörelser som utfall och bergklättrare är enormt effektiva för driver upp pulsen och skörda de fett brinnande frukterna.

Så när gym tid är begränsad, oroa dig inte. Det är möjligt att skapa även en 5 minuters fettförbränning träning när du sätta ditt sinne till den, med de senaste fitness metoderna.