Viktminskning

Juice - bra eller skadliga?

Jag få ställde denna fråga hela tiden. Vad tycker du om juice? Det korta svaret - det kan spela en gynnsam roll i ett wellness-program om det används korrekt. Dricka en näringsrik saft varje gång ett tag (även vardagliga) kan vara frisk, men det kan också göra mer skada än nytta när det tas till ytterst. Konsumera bara juice i veckor är inte mirakelmedicin förespråkarna hävdar det är; och det kan vara rent farligt.

Så vad juice exakt?

Juice är en process där extrakt av vatten och näringsämnen från producera och ignorerar den osmältbar fibern. Förespråkarna för pressning anser att utan alla fiber, ditt matsmältningssystem inte behöver arbeta så hårt för att bryta ner maten och absorbera näringsämnen. Juice är som förebådade för viktminskning, body avgiftning, behandling och förebyggande av allt från en vanlig förkylning till cancer.

Juice hjälper mig detox?

När det gäller avgiftning, finns det inga underbyggda vetenskapliga bevis för att bekräfta att kroppen behöver en extern källa att åstadkomma detta. Vår kropp gör ett utmärkt jobb med avgiftning. våra levern, njurarna, lungorna och tarmarna filtrera oönskade gifter från kroppen och utvisa dem genom urin, avföring, andetag och svett. Ur "renande" den mest gynnsamma naturligt "kolon rengöra" är faktiskt kostfiber. Det behövs för att producera regelbundna tarmrörelser som ta bort avfall och gifter från kroppen. Dessutom feeds fiber de goda bakterierna i vår tarm som spelar en viktig roll i att hålla vårt immunförsvar fungerar. Tyvärr är det skalat bort under processen för pressning. Fiber erbjuder andra viktiga hälsofördelar också. Det ger mättnadskänsla hållande oss känna full efter att ha ätit, sänker kolesterol och reglerar blodsockret. Alla dessa fördelar saknas juice.

Juice hjälper mig att gå ner i vikt?

När det gäller viktminskning, kan juice vara del av ett hälsosamt ätande plan om gjort förnuftigt. För att få en näringsmässigt kompletta viktminskning plan, kommer du behöva inkludera adekvat protein och fett, kolhydrater och mikronäringsämnen från juice, att hålla din kropp fungerar. Byta alla eller de flesta fast mat med juice är inte en bra idé. Du förmodligen kommer att gå ner i vikt eftersom du skära ut alla fett från kosten och drastiskt sänka ditt kaloriintag. Men du kommer sannolikt att lägga det rätt tillbaka på när du börjar äta hela livsmedel igen eftersom vikten du förlorat var mestadels vatten vikt. Och som med de flesta mycket låg kalori diet, när kroppen tycker det är svälter, det sänker ämnesomsättningen eftersom det inte vet när det kommer att få mer mat. Om du gör det ofta och länge nog, kunde det eventuellt sänka din ämnesomsättning permanent. Det är inte ett effektivt sätt att gå ner i vikt och behålla den. Istället är de mest lyckade viktminskning strategierna hållbar, vilket innebär att du kan infoga dem i din livsstil som är långsiktiga.

Äter hela frukter och grönsaker bättre än juice?

I allmänhet är äta hela frukter och grönsaker bättre än juice. Den hälsosamma kosten inkluderar hela korn, magra källor till protein, nyttiga fetter, och, ja, hela frukter och grönsaker. För en person som behöver 2.000 kalorier är per dag att bibehålla vikt och hälsa, den senaste rekommendationen att konsumera omkring nio portioner eller 4½-5 koppar per dag (2 koppar av frukt och grönsaker 2½-3 koppar). Men om du tycker att det inte går att äta kan mycket, sedan dricka dina grönsaker och frukt i form av en juice vara fördelaktigt. Och om du är villig att ersätta din vanliga midmorning doughnut med en juice, är det svårt att argumentera mot detta.

Vad sägs om en Smoothie?

Här är ett annat (bättre) alternativ... blanda upp en smoothie. Blanda helt enkelt kombinerar alla de ingredienser som du placerar i din mixer, lämnar massa och fiber intakt. När försökande till förlora eller bibehålla en hälsosam vikt, kan smoothies användas som en måltidsersättning eller ett mellanmål. Exempelvis dricka en mejeri-baserade (eller mejeriprodukter alternativ-baserade) smoothie till frukost och en vatten-baserade smoothie som mellanmål. Frukt och veggie smoothies kan vara en hälsosam tillägg till någon äta plan så länge du bibehålla balans och portion kontroll.