Viktminskning

Bekämpa skadliga effekter av viktminskning på huden

Viktminskning är en beundransvärd prestation som borde firas men vissa människor kan ha att kämpa med lös & slapp hud som ett resultat av att förlora en stor mängd vikt. Det kan kännas som om du har vunnit på ett område och förlorade i en annan! Detta är inte fallet.

Det finns naturliga metoder som kan öka hudens elasticitet och skärpa de slappa områdena över tiden. Resultaten beror på hur mycket vikt du förlorat faktiskt och hur lång tid din huden var sträckt som din ålder.

Några värdefulla tips om skärpa din hud efter viktminskning är följande:

MONITOR VIKTMINSKNING.

Tygla din viktminskning bara tillräckligt för att din hud att anpassa sig till den. Behålla din vikt och din hud kommer att krympa för att passa din nya storlek. Kontinuerligt förlora vikt kan orsaka din hud förlorar elasticitet.

ÖKA VATTENINTAG.

Dricksvatten förbättrar din allmänna hälsa och hjälper också huden bli hårdare, mjukare och mer strålande. Drick minst 6 glas vatten dagligen. Hydrering är hälsosam för din hud och hjälper till med sin elasticitet.

STYRKETRÄNING HJÄLPER.

Styrketräning stärker muskler och skapar ett lager av muskel under huden. Således blir huden stramare. Du bör utföra styrketräning tre gånger per vecka till förmån för dina muskler och hud. Styrketräning är särskilt viktigt om du ha tappat ditt kaloriintag eftersom när du förlorar fett, du ofta förlorar muskler också.

ÅTERFUKTA DIN HUD.

Utnyttja en E-vitamin berikad fuktkräm och din hud kommer att stanna fuktig.Detta gör att nya hudceller att växa. Fuktgivande bidrar också till att minimera rynkor. Kokosolja är en naturlig fuktgivare och har antibakteriella egenskaper att lugna huden. Det används ofta i kommersiella och DIY body lotion, men det kan också användas på egen hand.

GRÄNS EXPONERING FÖR SOLEN.

Alltför mycket tid i solen kommer att ha en negativ effekt på hudens elasticitet. Undvik solarier strålar kan torka ut och skada hudcellerna.Begränsa din tid bad i klorerat vatten, klor kan också torka ut och skada hudceller. Var noga med att duscha efter bad eller sola.

TÅLAMOD ÄR EN DYGD.

Om man arbetar med slapp eller lös hud, är det viktigt att ha tålamod som din kropp anpassar sig för att passa din nya storlek. Tänk på hur mycket vikt du har förlorat och om din hud kan kunna återgå till sitt ursprungliga tillstånd.

Elasticitet reagerar olika i olika skeden i livet. En ung mamma som bara födde och är kämpa med lös hud får endast kräva lite ansträngning för att strama upp huden. För en 50 åring som bara har gått ner i vikt på kort tid, får huden inte komma tillbaka till sitt ursprungliga tillstånd på grund av ålder.

Det är viktigt att inse detta och acceptera den. Uppskatta dig själv för att förlora vikt och acceptera din huds tillstånd på att skärpa det.