Viktminskning

Vad dinosaurier, viktökning och häftstift har gemensamt?

Tyvärr finns det ingen punchline... även om det kan verka troligt med en titel som ovan. Alltför ofta jag läsa och höra om de senaste drink mix, kort sikt dietplan eller ett program som erbjuder måltider allt för att hjälpa kvinnor och män gå ner i vikt. Jag hör också om dem som kämpar genom kaloriräkning, väger sig framför kamrater och försöker passa in i ett par skinny jeans. I Amerika är det beräknat att mer än 1/3 av amerikanerna är överviktiga... det är, gravt överviktiga. Låt oss inse det, människor som lever i västra civilisationer står inför en riskfaktor att bli överviktiga och oddsen är emot oss alla.

Så varför är det så att kost modenycker konsumerar den marknaden och massmedia men viktökning är på uppgång? Utifrån modellen som funktionell medicin och min erfarenhet, är det eftersom vi inte identifiera grundorsaken till viktökning. Från en funktionell perspektiv vikt är vinna tummen tackel i foten. Du kan ta en anti-inflammatorisk hela dagen men om tummen tackel återstår, så kommer smärtan på lång sikt. Låt mig förklara ytterligare.

Vår fysiologi, biologi och biokemiska interaktioner överensstämmer med hur kroppen fungerade 40 000 år sedan. Ja, vi har förbättrat intelligens eftersom vi var grottan män/kvinnor men vårt genetiska material har förändrats mycket lite. Under förhistorisk tid vi kämpade för vår mat, sprang från dinosaurier och åt när det var möjligt. Efter jakten och äta, kroppen vill lagra maten som fett förståelse att det behöver en bränslekälla under de kommande dagarna. osäker på dess nästa måltid. Bränsle är en fråga om liv och död för kroppen, så det prioriterar med kamp/flykt svar. Kamp/flykt svar är en inbyggd överlevnadsmekanism, anpassning och kompensera för att skydda sig, ofta utan att vi ber den att.

Idag, utför kroppen på ungefär samma sätt. När det finns kroniska stressorer (externa, interna eller multiplar) kroppen skapar samma stress svar: att lagra fett. Ja, vi kan inte köras från dinosaurier men kroppen gör inte denna åtskillnad. Oavsett av stress (mat känslighet, sömnproblem, giftiga överbelastning, för exempel); stress riktar genom kamp/flykt svar. Det är därför alla skakningar, kost planer och färdigförpackade mat inte skapar långsiktiga effekter dieters är efter. De behandlar inte varför kroppen är stressad. De försöker snarare att fungera som den anti-inflammatoriska snarare än häftstift.

Är du intresserad av viktminskning? Då måste du identifiera dinosaur(s) och ta bort tummen tackel. När detta inträffar kommer kroppen tillgripa ett tillstånd av lätthet, släpp vikt och fungera hur vi skulle vilja att, med långsiktig framgång.