Viktminskning

Yoga tips för viktminskning

Det är ett erkänt faktum att yoga kan hjälpa dig gå ner i vikt. Det hjälper att få smal och bränna fett. Roligt är att du kan göra yoga i din hektiska liv. Det kräver inte en timme övningssessionen. Endast en pose på en dag kan göra betydande förändringar i ditt liv. Det finns olika yoga praxis skapats för olika ändamål.

Snabbmat och ätstörningar är orsaken till viktökning. Du upp inte i vikt i en dag och det kommer inte vara bra att gå ner i vikt på en dag. Vi måste ändra vår livsstil utan att offra våra måltider. Yoga kan hjälpa dig gå ner i vikt eftersom det främjar balans, lycka och medvetenhet i ditt liv.

Yoga ökar din ämnesomsättning-kurs som hjälper dig gå ner i vikt utan lägger mycket möda. Du kan använda följande tips för att öka din ämnesomsättning takt:

Stå i träd posituren. Ta ett djupt andetag och fylla lungorna med frisk luft. Det hjälper till att bränna fett celler. Se till att du andas med dina näsborrar. Gör denna övning för 15-20 minuter. Känna din kropp och vara medveten om din miljö.

Djupandning ger oss energi att göra mer träning.

Djupandning påverkar sköldkörteln som reglerar ämnesomsättningen processen.

Hur Yoga kan hjälpa dig gå ner i vikt?

Yoga hjälper dig fokusera att ändra din hjärnans struktur. Vår hjärna är den viktigaste delen av vår kropp som det kontrollerar hormoner och andra viktiga kroppsfunktioner. Det minskar stress. När vi är spända, sömnig eller känslomässigt störd, vi gör dålig mat val. Yoga hjälper dig att uppskatta vem du är. För att uppnå alla mål i livet, har du att ta hand om två situationer dvs.

Där du är?

Där du vill gå?

Anteckna var du är och var du vill gå. Om du vill få smal, måste du acceptera att du är fett. Älska din kropp. Acceptera den. Yoga hjälper dig att omfamna tuffa situationer. Det främjar styrka och balans.

Enligt den senaste forskningen, kan yoga hjälpa dig att bränna 3-4 kalorier per minut. Om du kan hålla en stående pose för 6 andetag, kommer du att bränna 2% mer fett. Om du kommer att göra yoga praxis dagligen, kan du lätt tappar 4 pounds i en månad.

Yoga ger dig en annan strategi för viktminskning. Fördelarna med yoga i korthet:

Minskar stress

Hållplatser känslomässiga ätande

Minskar magen fett

Främjar rörlighet

Hjälper du sover bra

Förbättrar fokus och mindfulness